HOE WERKT EEN THERMODYNAMISCHE WARMTEPOMP

Een thermodynamische warmtepomp verbindt twee onvolledige technologieën met elkaar, de warmtepomp en de thermische zonnecollector.

1- Warmtepompen zijn vrij efficiënte apparatuur, maar de warmte die ze produceren uit lucht of bodem varieert alleen afhankelijk van veranderingen in de buiten temperatuur
2- Thermische zonnecollectoren zijn de beste bron van warmte op warme en zonnige dagen, maar ze werken niet wanneer er geen zon is. 

De thermodynamische technologie weet de beperkingen van zowel de warmtepomp- als de zonnecollector te overtreffen.

Het thermodynamische systeem werkt als volgt; een koelmiddel (R134a of R407c) stroomt door een gesloten systeem met panelen. Het koelmiddel absorbeert de warmte uit de omgeving tijden zon, wind en regen zowel overdag als `s nachts. Tijdens dit proces het warmt het koelmiddel vele malen sneller op dan bij een regulier solar systeem. Nadat het koelmiddel is opgewarmd door zijn omgeving geeft het koelmiddel in verdampte toestand zijn warmte af aan een warmtewisselaar met behulp van een kleine compressor. De warmtewisselaar geeft de warmte door aan het water.

Het verdampte koelmiddel koelt af in de warmtewisselaar en keert terug in vloeibare vorm. Het gehele proces herhaalt zich weer. Omdat de vloeistof een kooktemperatuur van ongeveer -30 ° C heeft, werkt het systeem zelfs als er geen zon is. Het werkt zelfs 's nachts en bij ieder weertype. Ook in de Nederlandse winter. Altijd produceert het thermodynamische systeem heet water bij minimaal 55 ° C.

Het energieverbruik van het systeem is in principe hetzelfde als een koelkast welke vergelijkbaar werkt, en ook de vloeistof laat circuleren. Er zijn geen ventilatoren die het verdampingsproces of ontdooicycli helpen, wat een onnodig energieverbruik betekent, in tegenstelling tot wat er gebeurt met warmtepompen.

Dit resulteert in verhouding dus tot een extreem laag energieverbruik met toch hoge rendementen. 
De energie word namelijk kosteloos uit de omgeving gehaald.


Omdat er geen uitstoot van broeikasgassen is, bied een thermodynamisch systeem een aanzienlijk voordeel voor het milieu. Een enkel systeem kan efficiënt en effectief zowel voor ruimteverwarming als voor warm tapwater zorgen. Maar er zijn meer mogelijkheden. Zo kunt u het systeem gebruiken om tijdens de koudere seizoenen centrale verwarming te verzorgen en vervolgens tijdens de warmere maanden over te schakelen naar de verwarming van bijvoorbeeld een zwembad, waardoor uw investering wordt gemaximaliseerd.

© 2018 Combine Systems, in opdracht van DTE-Europe BV. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin