FAQ

Heb ik toestemming nodig om TD panelen te plaatsen?

In de meeste gevallen was geen bouwvergunning nodig.

Werken thermodynamische panelen in het Nederlandse klimaat?

Omdat het systeem geen direct zonlicht nodig heeft, werkt het beter dan de meer traditionele methoden. Thermodynamische panelen zijn ontwikkeld om dag en nacht energie te absorberen, bij alle weersomstandigheden..

Hoeveel kost een systeem?

De kosten van een systeem hangen af ​​van verschillende factoren, meestal op basis van het volume van het systeem,  en of u de warmte wilt gebruiken voor warm water, of gecombineerd met centrale verwarming.

Kan ik zelf thermodynamische panelen installeren?

In de meeste gevallen is het niet mogelijk! tenzij u een gecertificeerde installateur bent, voorzien van uw F-gassen diploma. 

Alle installaties moeten in de meeste gevallen worden geïnstalleerd en gecertificeerd door een geaccrediteerde F-Gasseninstallateur.

Kan het aangesloten worden aan mijn centrale verwarming?

Ja, als u besluit het systeem het centrale verwarming configuratie te installeren. Met het juiste aantal panelen, kunnen de thermodynamische panelen niet alleen bijdragen, maar in sommige gevallen zelfs de verwarming van uw huis of bedrijf overnemen.

Hoe lang duurt het installeren van het systeem?

Afhankelijk van het type systeem dat u installeert, van een paar uur tot maximaal 1 dag.

Welke watertemperaturen kan ik verwachten in het systeem?

De standaard bedrijfstemperatuur is 55 graden Celsius , dit is meer dan voldoende voor alle was- en badbehoeften, maar het anti-legionellasysteem wordt 1x per week automatisch geactiveerd om de warmwatertemperatuur op te voeren tot 65 graden Celsius .
In de nabije toekomst zal 70 graden ook mogelijk zijn door toepassing van andere koelmiddelen

Hoe lang gaat een systeem mee?

Dit antwoord hangt af van het kwaliteitstype; onze systemen gaan 25-30+ jaar mee, maar er zijn systemen van fabrikanten op de markt welke slechts een paar jaar meegaan.
Dit heeft voornamelijk te maken met de kwaliteit van de gebruikte materialen. 
Let op of er een Anode benodigd is voor het systeem, hieruit blijkt vaak het gebruik van kwalitatief minder goede onderdelen.

Kunnen thermodynamische panelen op het dak gemonteerd worden?

Jazeker, om de maximale prestaties van de panelen te krijgen, adviseren wij u om op een naar het zuiden gericht dakvlak te installeren, maar ze werken ook perfect op een dak op het oosten of op het westen met minimaal efficiëntieverlies.

In veel gevallen worden Thermodynamische panelen onder traditionele PV panelen geplaatst. Deze geven veel warmte af welke herbruikt kan worden,

Zijn thermodynamische panelen geschikt voor mijn huis?

Het TD Systeem kan in bijna alle situaties geplaatst worden. De panelen hoeven namelijk niet altijd op het dak of aan de muur te worden gemonteerd, ze kunnen ook onder een balkon, als balustrade of in sommige gevallen zelfs in de kruipruimte geïnstalleerd worden. Omdat ze energie absorberen uit de lucht is er altijd wel een locatie te vinden

Hoeveel stroom verbruikt een Thermo dynamisch systeem?

Er zitten heel weinig bewegende delen in een thermodynamisch systeem, alleen de compressor. Deze kan je vergelijken met die van een koelkast. Dezeis in verschillende vermogens verkrijgbaar. van 300w tot 1200w. Aangezien een Thermodynamisch systeem alleen aangaat als er warmwater gevraagd wordt, valt het verbruik dus heel erg mee.
Gemiddeld gezien zal men voor een gezin bestaande uit 4 personen nog geen 1000Kwh per jaar verbruiken.

Hoe werken Thermo dynamische panelen dan?

  • De zon warmt de atmosfeer op, en de thermodynamische panelen gebruiken de atmosferische temperatuur.
  • Met deze technologie kunnen de panelen 365 dagen per jaar werken, dag en nacht.
  • De circulatie van een milieuvriendelijke vloeistof brengt de omgevingstemperatuur naar de compressor.
  • De vloeistof heeft een kooktemperatuur van minimaal -25 graden Celsius die wordt verwarmd door de atmosfeer.
  • De compressor comprimeert vervolgens de vloeistof waarbij de energie weer vrij komt. deze temperatuur wordt opgeslagen door de boiler.
  • U hebt nu voldoende "gratis" verwarming om te gebruiken als warm water of centrale verwarming gedurende de hele dag.

Twee in één technologieën met thermodynamische zonnepanelen

Als je het zelf wilt zien, hoe een thermodynamisch systeem werkt, steek dan gewoon je vinger over het gat van een fietsbandpomp. Zorg dat uw vinger het gat goed afsluit en duw het handvat van de pomp met kracht omlaag. de slang en de nippel op de fietspomp voelt nu warm aan omdat u de lucht in de pomp comprimeert.

Deze beproefde technologie wordt reeds wereldwijd gebruikt in miljoenen commerciële gebouwen en huizen. Wij kennen deze technologie in Nederland nog niet zo lang maar is inmiddels al wel een gemeen goed aan het worden. Ze zijn bij ons beter bekend als warmtepompen, welke warmte genereren voor water en ruimteverwarming tegen veel lagere kosten dan conventionele verwarmingsmethoden.

Conventionele warmtepompen gebruiken indirect zonne-energie via atmosferische warmte, maar stel je voor dat je de kracht van de zon op een 'directe' manier zou kunnen benutten, dan zou je dus een win/win situatie creëren. Dat is wat thermodynamische systemen doen.

Het gebruiken van zwarte zonnepanelen biedt het voordeel van het oogsten van direct zonlicht. Zwart absorbeert de energie immers beter

Een punt dat in overweging moet worden genomen bij het installeren van thermodynamische panelen, is dat het systeem een relatief lange levensduur geniet. om kapitaal vernietiging tegen te gaan zou men er dus voor kunnen kiezen om oude technieken met nieuwe technieken te combineren. 

Met dat gezegd te hebben, zal deze baanbrekende technologie waarschijnlijk in populariteit blijven toenemen, omdat mensen over de hele wereld alternatieve manieren blijven vinden om de afhankelijkheid van steeds duurdere fossiele brandstoffen te verminderen.

Wij zijn er trots op, om samen te mogen werken met echte pioniers, om thermodynamische systemen mede te mogen ontwikkelen en ik zal met trots toezien hoe er meer en meer thermodynamische panelen op daken verschijnen, net als conventionele zonnepanelen die de laatste jaren ook steeds populairder zijn geworden.

Met zorg voor u beschreven, 
Johan van Diessen 

© 2018 Combine Systems, in opdracht van DTE-Europe BV. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin